Miksi Mielen päällä -valmennuksia järjestetään? Mitä hyötyä niistä saa, Mieli Ry:n kouluttaja Anna Nuorteva?
“Tiedämme tutkimuksista, että työelämä on yhä kiireisempää, työntekijöiden kuormitus on kasvanut ja kaikilla toimialoilla mielenterveydestä aiheutuvat poissaolot ovat lisääntyneet. Vaikka työhyvinvointiin vaikuttavat niin yhteiskunnalliset päätökset, työpaikan olosuhteet kuin johtamisen tavat, eikä työhyvinvointi ole vain yksilön vastuulla, keskitymme valmennuksissa asioihin, mitä työntekijä voi tehdä oman hyvinvointinsa eteen. Mielenterveysosaaminen on uusi työelämätaito, johon kannattaa panostaa kaikilla työpaikoilla”, Nuorteva vastaa.
”Kaikki oli hyvää. Valmennus herätti siihen, miten tärkeää palautuminen on. Samalla valmennus myös toi rohkeutta ottaa jatkossa puheeksi asioita, joihin töissä voi vaikuttaa.”
Satu Tolppanen, Erton jäsen
Valmennus tarjoaa tietoa, mitä kaikkea mielenterveys nykypäivänä tarkoittaa ja millä arkisilla ja yksinkertaisilla keinoilla omaa mielenterveyttä voi vahvistaa töissä.
“Valmennuksessa pohditaan oman työn kuormitus- ja voimavaratekijöitä, ja harjoitellaan miten kuormitusta voi vähentää ja omia voimavaroja lisätä. Paneudumme myös stressiin ja sen ehkäisyyn sekä keinoihin, joilla voi työpäivän aikana palautua”, Nuorteva kertoo.
Tavoitteena on löytää hyvä tasapaino niin työhön kuin myös työn ja muun elämän välille.
“Valmennukseen osallistuvat pääsevät keskustelemaan muiden osallistujien ja valmentajien kanssa ja huomaavat, että eivät tosiaankaan ole yksin huoltensa kanssa. Usein jo pelkkä keskustelu tuo hyviä oivalluksia. Lisäksi osallistujat saavat käytännön työkaluja stressin ja kuormituksen ehkäisyyn, palautumiseen ja oman mielen huoltamiseen”, Nuorteva sanoo.
“Valmennuksesta sain työkaluja, joita voi soveltaa töissä. Erityisesti vaikuttamisen kehä ja mielen pelastusharjoitus auttavat kuormituksen ja stressin ehkäisyssä. Palautumista aion lisätä työpäiviin.“
Taina Salminen, Erton jäsen
Nuorteva pitää tärkeänä, että mielenterveydestä puhuttaisiin työpaikoilla osana työtä. Mielenterveys on tärkeä ja luonnollinen osa myös työelämää.
“Meidän on myös tärkeä puhua positiivisista asioista ja huomata työpaikan hyvät puolet. Tuohan työ myös iloa ja intoa. Työyhteisöön kuuluminen on merkityksellistä ja hyvin tehty työ tuo myös voimavaroja muuhun elämään”, Nuorteva pohtii.
”Kouluttajat toivat hyvin esille, että negatiivisten asioiden vastapainona on myös aina positiivista. Mieleen jäi myös itsensä kiittäminen esimerkiksi hyvin tehdystä työstä. Se tuo voimavaroja.”
Taina Salminen, Erton jäsen
Maksuttomiin valmennuksiin ovat tervetulleita ihan kaikki omasta jaksamisesta ja työhyvinvoinnistaan kiinnostuneet.
“Kannattaa tulla mukaan”, Nuorteva kutsuu. “Nykyisessä työelämän muutoksessa on tärkeä luoda ja löytää sellainen työelämä, joka tukee hyvinvointia ja mielenterveyttä. Mieliystävällinen työelämä, jossa jokainen voi hyvin, tarkoittaa myös sellaista työelämää, jossa organisaatiotkin voivat hyvin ja menestyvät.”
Tutustu Mielen päällä -valmennuksiin ja ilmoittaudu mukaan joko paikan päällä tapahtuvaan valmennukseen tai webinaariin.