Erton oikeusturva on aidosti arvokas etu
Juristi Jade Myllykangas avaa kirjoituksessaan, mitä Erton oikeusturva pitää sisällään ja miten se pärjää ammattiliittojen oikeusturvien vertailussa.
Joskus työnantajan kanssa saattaa syntyä erimielisyyttä työsuhteeseen liittyvistä asioista. Useimmat asiat ratkeavat joko lakitiimin työsuhdeneuvonnasta tai työpaikan henkilöstön edustajalta saatavilla neuvoilla.
Jos työsuhdeneuvonnastamme tai työpaikan henkilöstön edustajalta saamasi neuvot eivät riitä ratkaisemaan ongelmaasi, voimme ottaa asiasi juristin tarkempaan selvittelyyn. Jos selvittelyn tuloksena saamiesi neuvojenkaan avulla tilanne ei työpaikalla ratkea, otamme pyynnöstäsi asian hoidettavaksemme. Yritämme ratkaista ongelmasi aina ensisijaisesti neuvottelemalla asian sovinnollisesta ratkaisemisesta työnantajasi kanssa. Jos sopuun ei kuitenkaan päästä, voimme olla apunasi oikeusjutun käynnistämisessä.
Etenemistavasta ja lopullisesta ratkaisumallista keskustelemme yhdessä ja yritämme löytää sinulle järkevimmän ja parhaan ratkaisun. Voidaksemme tukea sinua edellytämme, että annat kaiken erimielisyyteen liittyvän tiedon asiaasi hoitavalle juristille tai asiantuntijalle.
Jos erimielisyys ei selviä Erton juristien ja asiantuntijoiden voimin, voidaan hakea oikeudenkäyntiturvapäätöstä.
Oikeusturva tarkoittaa sitä, että Erton lakitiimi on tukenasi työelämän pulmatilanteissa. Lakitiimin apu on aina luottamuksellista.
Oli sitten kyse laittomasta irtisanomisesta, työpaikkakiusaamisesta tai maksamattomista palkoista, työsuhderiidat ovat aina äärimmäisen raskaita. Useimmat tapaukset saadaan sovittua, mikä onkin usein nopein ja helpoin ratkaisu jäsenelle. Tällöin työnantaja maksaa työntekijälle korvauksen eikä jäsen joudu raskaaseen, pahimmillaan vuosia kestävään oikeusprosessiin. Siltä varalta, ettei työnantaja suostu kohtuulliseen sovintoratkaisuun ilman oikeudenkäyntiä, Erton oikeudenkäyntiturva on jäsenelle paras apu.
Oikeudenkäyntiturvasta päätetään tapauskohtaisesti liiton hallituksessa. Sen saaminen edellyttää selkeää juridista perustetta. Lisäksi jäsenyytesi tulee olla kestänyt kolme kuukautta ennen erimielisyyden syntymistä, olet maksanut jäsenmaksut asianmukaisesti ja erimielisyys on syntynyt Erton jäsenyyden aikana. Oikeudenkäyntiturva on oikeusastekohtainen.
Oikeudessa asiaasi hoitaa Erton juristi tai Erton osoittama työsuhdejuridiikkaan erikoistunut asianajotoimisto. Olemme hoitaneet vuosittain vajaa parisataa sovitteluasiaa ja parikymmentä oikeusjuttua.
Erton Täysturva-jäsenelle myönnetty oikeudenkäyntiturva kattaa jutusta aiheutuvat tuomioistuinkulut ilman omavastuuta. Erto maksaa myös omat ja vastapuolelle mahdollisesti tuomitut kulut, mikäli juttu hävitään oikeudessa. Täysturva-jäsenten oikeudenkäyntiturva on olennaisesti parempi kuin useimmilla ammattijärjestöillä, joilla on pääsääntöisesti jäsenelle sekä omavastuu että korvauksen enimmäisraja.
Starttiturva-jäsenelle myönnetyssä oikeudenkäyntiturvassa on 20 000 euron kulukatto.
Juristi Jade Myllykangas avaa kirjoituksessaan, mitä Erton oikeusturva pitää sisällään ja miten se pärjää ammattiliittojen oikeusturvien vertailussa.
Tapaus eteni Erton oikeusturvan myötä käräjäoikeuteen, jossa vahvistettiin yrityksessä työskentelevien jäsentemme oikeus palkkaan.
Itä-suomalainen taksikeskus irtisanoi taksinvälittäjänä toimineen Erton jäsenen työsopimuksen luottamuspulaan vedoten.
Ammattiliittojen tarjoamassa oikeudenkäyntiturvassa on suuria eroja. Oman liiton oikeudenkäyntiturvan ehdot kannattaa tarkistaa huolella, sillä sen kattavuus saattaa tosipaikan tullen tulla yllätyksenä.
Kun Täysturva-jäsenellemme on myönnetty oikeudenkäyntiturva, se kattaa kaikki oikeudenkäyntikulut, myös vastapuolen oikeudenkäyntikulut, jos juttu hävittäisiin. Erton Täysturva-jäsen ei siis koskaan joudu itse maksamaan mitään. Tästä syystä oikeusturvamme on yksi maan parhaista.