Hellerajaa töiden tekemiselle ei ole, mutta työsuojeluviranomaisen ohjeistuksen mukaan työpaikoilla on teknisin toimenpitein huolehdittava siitä, ettei työtilan lämpötila nouse yli 28 asteen. Mikäli toimenpiteistä huolimatta lämpötila työpaikalla ylittää 28 astetta, on työntekijöiden altistumisaikaa kuumuudelle rajoitettava; työntekijän on saatava pitää kerran tunnissa 10 minuutin tauko. Jos työpaikan lämpötila kohoaa yli 33 asteen, työskentelyjakso saa olla enintään 45 minuuttia tunnissa.
Ensisijainen keino vähentää lämpökuormitusta on lämmönlähteiden eristäminen ja ilmanvaihtoon liittyvät tekniset ratkaisut. Esimerkiksi suora auringonpaiste työhuoneen ikkunasta täytyy estää. Tauot kannattaa pitää varjossa tai viileässä mikäli mahdollista. Vaikka fyysinen rasitus jää taukojen aikana pienemmäksi, työn tauotuksesta ei välttämättä ole hyötyä, jos se vietetään samassa kuumassa tilassa.
Jos työpaikan lämpötilat kohoavat etkä pysty tauottamaan työtäsi edellä mainitun mukaisesti, ilmoita asiasta työpaikan työsuojeluvaltuutetulle ja/tai työnantajalle. Mikäli työnantaja työntekijöiden ilmoituksista huolimatta laiminlyö velvollisuutensa rajoittaa lämmölle altistumista, suosittelemme ottamaan yhteyttä työterveyshuoltoon ja varmistamaan, että lämpötilat on arvioitu työterveyshuollon tekemässä työpaikkaselvityksessä. Jos työtä tehdään kuumuudessa, on työnantajan järjestettävä työterveyshuolto arvioimaan työpaikkaselvityksessä terveystarkastusten tarve ja tekemään tarvittaessa työntekijöille terveystarkastukset määräajoin.
Työturvallisuuslain noudattamista valvoo työsuojeluviranomainen. Voit tehdä aluehallintovirastolle ilmoituksen, mikäli epäilet työnantajan laiminlyövän työturvallisuuslaissa säädettyjä velvollisuuksia.