Ihmisen työuran kaari alkaa ensimmäisessä työpaikassa ja päättyy eläkkeelle jäämiseen. Sille välille mahtuu kaikenlaista tapahtumaa, eikä yksityiselämä voi olla vaikuttamatta työelämään: Läheisen kuolema. Lapsen sairastuminen. Perheen perustaminen. Pienten lasten vanhemmuus. Aviokriisi. Oma sairaus. Työkyvyttömyys. Työnkuvan muutos. Nämä mullistavat maailmaa ja joskus jopa myllertävät kaiken, hyvässä tai pahassa.
Työpaikalla laadukas esimies ymmärtää, että eri-ikäisten ja eri elämänvaiheissa olevien ihmisten johtamisessa pitää pystyä huomioimaan ihmisen elämän kokonaisuus, johon kuuluu työ, perhe ja vapaa-aika kaikkine koukeroineen. Se ei tarkoita sitä, että työelämä pomppii vapaa-ajan ehdoilla, vaan elämän välttämättömyyksien tajuamista. Pomon tehtävä on huolehtia, että työyhteisön jäsen voi toimia voimavarojensa mukaan itselleen sopivassa tehtävässä eri elämäntilanteissa.
Tuo tehtävä tai vastuu voi muuttua elämäntilanteen mukaan. Joskus ihminen tarvitsee työssään uudenlaista tukea. Jos esimies onnistuu tukemaan ihmistä erilaisissa elämäntilanteissa, hyvinvointi työpaikalla lisääntyy. Jos hän epäonnistuu, työntekijä voi joutua pahoinvoinnin kierteeseen.
Ikäjohtaminen on yhä tärkeämpi asia työelämässä. Yhdellä työpaikalla voi olla monen ikäisiä ihmisiä, jopa kolmen tai neljänkin sukupolven edustajia. Heillä on erilaisia tarpeita, odotuksia ja vahvuuksia. Taitava ikäjohtaminen tekee eri-ikäisyydestä voimavaran työyhteisöön ja koko organisaatioon.